您现在的位置: www.justoa68.com外语爱好者网站 >> 英语 >> 中学英语 >> 正文

2018全国高考I卷英语阅读理解B

作者:佚名    文章来源:本站原创    更新时间:2018/6/28

2018全国高考I卷英语阅读理解B真题译文)

Good Morning Britain's Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning,but she is cooking up a storm in her latest role - showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget。

In Save Money: Good Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for under £5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says she's been able to put a lot of what she's learnt into practice in her own home, preparing meals for sons, Sam, 14, Finn, 13, and Jack, 11.

“We love Mexican churros so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant, "she explains. "I pay £5 for a portion (份),but Matt makes them for 26p a portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can buy takeaway food, but sometimes we 're not aware how cheaply we can make this food ourselves.”

The eight-part series(系列节目), Save money: Good Food, follows in the footsteps of I TV's Save Money:Good Health, which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.

With food our biggest weekly household expense, Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonight's Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget. The team transforms the family's long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.

24.What do we know about Susanna Reid?

A. She enjoys embarrassing her guests.

B. She has started a new programme.

C. She dislikes working early in the morning.

D. She has had a tight budget for her family.

25. How does Matt Tebbutt help Susanna

A. He buys cooking materials for her.

B. He prepares food for her kids.

C. He assists her in cooking matters.

D. He invites guest families for her.

26.What does the author intend to do in paragraph 4?

A. Summarize the previous paragraphs.

B. Provide some advice for the readers.

C. Add some background information.

D. Introduce a new topic for discussion.

27. What can be a suitable title for the text?

A. Keeping Fit by Eating Smart

B. Balancing Our Daily Diet

C. Making Yourself a Perfect Chef

D. Cooking Well for Less


正确答案
BCCD

答案解析
本文属于健康环保类阅读.文章风格新颖,语言生动活泼,口语化,显得亲切。本文介绍了由 Susanna主持的一档新的节目Good Morning Britain,节目中她向观众展示如何在预算紧张的情况下准备美味的营养餐。做此阅读理解时可以对文章通读一遍,了解文章主要内容,明确文章主要讲了节目Good Morning Britain展示让观众花最少的钱却仍可以品尝美食的内容。做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,然后结合选项选出正确答案,一定要分析要客观严密,有理有据。同时,要注意文章的对应句的表述细致,而答案的语言概括简洁,答案和对应句往往是同意转换。

24.B,本题属于推理判断题。由于题目的太宽泛,所以我们可以从选项进行分析。我们可以把选项的共性进行提炼,可以概括为: Susanna Reid喜好是什么?她已经干了什么?又由于此题为第一题。我们很容易定位到第一段 but she is cooking up a storm in her latest role- showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget处,其句意为:她最近的角色就是家饪——向家庭展示如何在预算紧张的情况下准备美味的营养餐。这和B"她开办了一个新的节目"的表述一致,故选B.

25.C,本题属于细节理解题。 根据题干信息Matt Tebbutt help Susanna定位到 she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste处,可知 Matt Tebbutt是在素任方面为 Susanna提供供帮助,故选C.

26.C,本题属于段落大意题。根据题干信息the author intend to do in paragraph 4?定位到第四段 。从The eight- part series(系列节目), Save Money: Good Food, follows in the footsteps of ITVS Save Money.Good Health, which g9 ave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market处着手分析,其句意为:第八集“省钱:好食物”(Save Money:Good Food)效仿了ITV的“省钱:好健康”(Save Money:Good Health),该系列为观众提供了如何在市场中从大量健康产品中获取价值的建议。可知本段介绍了 Save Money.的一些背景信息,故选C.

27,D.本题属于标题归纳题.文章标题具有概括性。分析时要整体理解文章内容。本文介绍了由 Susanna主持的一档新的节目 Good Morning Britain,节目中她向观众展示如何在预算紧张的情况下准备美味的营养餐,该节目可以让观众花最少的钱却仍可以品尝美食。对这一内容进行浓缩提炼和概括,Cooking Well for Less作为最佳标题贴切到位,故选D.


真题译文
Good Morning Britain,这档节目中苏珊娜·里德习惯在沙发上盘问客人。但她最近扮演的角色却在酝酿一场风暴-向家人展示如何在预算紧张情况下准备美味而富有营养的美餐。

在“省钱:好食物”一书中,她每周去一个不同的家,在厨师马特·特布特的帮助下,她提供了减少食物浪费的顶级建议,同时为每个家庭准备5英镑以下的食谱。这位“早安英国”节目主持人说,她已经能够在自己的家中实践自己所学到的很多东西,为14岁的山姆、13岁的芬恩和11岁的杰克准备饭菜。

她解释说:“我们喜欢墨西哥烤肉,所以我从当地的墨西哥外卖店用手机买了。”“我付5英镑买一份,但马特一份只付26便士,因为它们是面粉, 水,糖和油。每个人都可以买外卖食品,但我们却不知道有时自己能做这些便宜的食物。“

第八集(系列节目)“省钱:好食物”(Save Money:Good Food)效仿了ITV的“省钱:好健康”(Save Money:Good Health),该系列为观众提供了如何在市场中从大量健康产品中获取有价值的建议。

食物是我们每周家庭开销最大的一次,苏珊娜和马特每周都会和不同的家庭在一起。在今晚的复活节特别节目中,他们帮助在预算紧张的情况下准备美味的营养餐。全家漫长的庆祝周末的活动被这个团队用更便宜但仍然美味的食谱改变了。

没有相关文章

2018全国高考I卷英语阅读理解B

http://www.ryedu.net/syy/zxyy/201806/57033.html